Hageavfall

Selv om høsten bringer med seg vakre farger og kjøligere temperaturer, betyr det også at hagearbeidet er i full sving. Hageavfall, som blader, kvister og annet organisk materiale, blir raskt en del av landskapet. Å håndtere hageavfall riktig er ikke bare viktig for å opprettholde et ryddig utemiljø, men det har også miljøfordeler. Her er fem viktige punkter om håndtering av hageavfall:

Skjermbilde%202023-06-19%20kl_%2009_51_52

Kildesortering er nøkkelen

Norge har strenge regler og retningslinjer for avfallshåndtering, og dette inkluderer også hageavfall. Det er viktig å sortere hageavfallet riktig. Biologisk nedbrytbart avfall, som gressklipp, kvister og løv, skal leveres til godkjente komposteringsanlegg. Dette bidrar til å redusere avfallsmengden som går til deponi og gir verdifull kompost som kan brukes i hagearbeidet.

Hjemmekompostering

Hjemmekompostering er en effektiv måte å redusere mengden hageavfall som sendes til deponi hvis du har mulighet for det i din hage. Du kan enkelt kompostere matavfall, kaffegrut og hageavfall som ikke kan leveres til kommunens innsamlingssystem for hageavfall.

hageavfall-kompost
brenning-hageavfall

Brenning av hageavfall

Brenning av hageavfall er regulert i Norge og er som regel kun tillatt i begrensede perioder og under spesifikke betingelser. Det er viktig å sjekke kommunale forskrifter før du vurderer denne metoden. Brenning kan være en kilde til forurensning og bør unngås når det finnes bedre alternativer.

Miljøgevinst

Riktig håndtering av hageavfall gir flere miljøgevinster. Kompostering bidrar til å redusere klimagassutslipp ved å forhindre at organisk materiale brytes ned i deponier og produserer metan. I tillegg gir kompost verdifull næring til planter, reduserer behovet for kjemiske gjødsel, og forbedrer jordstrukturen.
miljovennlig-hageavfall
IMG_2957%20(1)

Henting av hageavfall

Ved å bestille avfallsbag er det enkelt å rydde bort hageavfall. Kvikkbag tilbyr rask levering og henting av ditt hageavfall, og du kan enkelt bestille det her

Å håndtere hageavfall på en ansvarlig måte er en viktig del av en bærekraftig livsstil. Ved å følge lokale retningslinjer og bruke metoder som kompostering, kan vi redusere avfallsmengden og samtidig gi næring til våre egne hager. Dette er en vinn-vinn situasjon for både miljøet og hageentusiaster i Norge.

Slik sorterer du hageavfall

bilde_2330

Park- og hageavfall

JA

Kvist, greiner, røtter, gress, planter, blomster, løv

NEI

Stein, jord, frukt, grus, betong, øvrige typer avfall

Våre produkter

Standard

90 x 90 x 100 cm, og 0,8 m3

Storbag

220 x 100 x 100 cm, og 2,2 m3.

Bestill henting

Her kan du bestille henting av bag innen 24 timer

Containere

Bestill levering og henting av container her

Ta kontakt med oss

Fyll inn kontaktskjema - og vi vil ta kontakt med deg så snart vi er ledige.